LOADING

9 blogger om konverteringsoptimalisering (CRO) det er verdt å følge

av Deniz Gun Publisert: 28 november, 2017
9 blogger innen konverteringsoptimalisering (CRO) som er verdt å følge | Right Brain

Det er skikkelig gøy å jobbe med fagområdet konverteringsoptimalisering (CRO), ikke minst fordi det finnes så mange flinke spesialister som velger å dele av sin kunnskap og bransjehemmeligheter i blogger. Ofte gjør de det også helt gratis.

Har du tid og litt pågangsmot trenger du derfor ikke å bruke tusenvis av kroner på å lære å optimalisere og innføre en datadreven kultur i organisasjonen din.

Mange CRO-eksperter deler nemlig både teori og arbeidsmetodikk ved hjelp av videoklipp, webinarer, events, podcaster og blogger.

Enkelte har til og med satt opp egne utdanningsløp og holder kurs der de gir stegvise instruksjoner og deler raust av sin kunnskap og erfaringer. (Hvis du lurer, det gjør selvsagt vi også, les om det her).

 

Sett av én time i uken til å bygge CRO-muskler via blogger

Å lese blogger gjør at du holder deg oppdatert. Samtidig bygger du på din kunnskap og får en større forståelse for dette fagfeltet.

Bloggene kan også gi deg inspirasjon til hva du bør teste neste gang. De praktiske tipsene og know-hows du får med på veien er helt nødvendig hvis du vil bygge noen skikkelig svære CRO-muskler (og det vil du!)

Den digitale verden er i en stadig forandring, og selv de beste av oss kan av og til slite med å henge med i svingene. Derfor tenkte jeg å dele noen av de bloggene jeg leser for å holde meg oppdatert i CRO-verden.

Jeg kan starte med et tips med en gang – legg disse bloggene som bokmerker i nettleseren din. Sett så av én CRO-time i uken for å holde deg oppdatert og lære nye ting.

NB! Jeg vil på det sterkeste anbefale at du tester tips og ideer du plukker opp fra blogger og andre bedrifter før du tar disse i bruk for fullt på dine nettsider. All erfaring tyder nemlig på at det som fungerer superbra for andre ikke nødvendigvis vil ha den samme effekten hos deg.

 

1. Behave (tidligere WhichTestWon)

En av mine absolutte favorittblogger! Informative og ikke minst inspirerende casestudier. Her kan du som leser være med og gjette hvilken versjon som vant testen, før du får svaret og kan lese mer om selve caset. Svarene minner meg alltid på at jeg verken kan eller skal ta beslutninger bare basert på en magefølelse. Meld deg også på Behaves’ nyhetsbrev og gled deg til mye godt og til tider veldig underholdende innhold.

 

2. Online-behavior

Er du som meg også interessert i data og analyse, er dette definitivt en blogg for deg. De skriver blant annet om analytics-implementering, segmentering og andre optimaliseringsteknikker for nettsider. Det finnes også egne fordypningsguider for hvordan du kan implementere og bruke de ulike funksjonene i Google Analytics. Perfekt når du vil utvide horisonten og lære mer!

 

3. ConversionXL

ConversionXL er en av verdens største byråer innen konverteringsoptimalisering. Som det seg hør og bør holder også blogginnleggene de legger ut en ekstremt høy kvalitet. De er velskrevne, informative og pedagogiske. Ikke minst inneholder de ofte forslag til endringer og forbedringer du selv kan iverksette med en eneste gang. Uansett om du vil øke din generelle kunnskap om konverteringsoptimalisering eller fordype deg i et spesielt tema, er dette en blogg du garantert kommer til å digge.

 

4. CrazyEgg blog

CrazyEgg er først og fremst kjent for sine heatmaps. Det mange kanskje ikke vet er at de også har en helt fantastisk blogg. Her får du blogginnlegg om mange ulike temaer innen konverteringsoptimalisering blant annet design, UX eller brukeropplevelse, innholdsproduksjon og analyse. Anbefales på det sterkeste!

 

5. Kissmetrics

Veldig bra blogg å følge med på, med innlegg om blant annet analyse, markedsføring og tester. De er knallflinke til å produsere innhold jevnlig. Blogginnleggene er velskrevne og byr på både informasjon og inspirasjon, så vel som steg for steg-forklaringer.

 

6. WiderFunnel blog

Relevante og velskrevne blogginnlegg som varierer både i lengde og tiden det tar å lese dem. Noen innlegg kommer du gjennom på 9 minutter, mens andre krever at du setter av en halvtime. Ikke la deg skremme av dette, bloggen er perfekt hvis du har litt tid til overs og ønsker virkelig å dykke dypt ned i et spesifikt emne.

 

7. 52weeksofux

Vil du lære mer om UX eller brukeropplevelse, kan jeg virkelig anbefale denne bloggen. De publiserer ett blogginnlegg i uken, derav også navnet, og innleggene er godt strukturert og oppleves som informative.

 

8. VWO blog

Absolutt en leseverdig blogg med en bra blanding av case-studier, A/B-tester og pedagogisk infografikk. Bloggen er velskrevet og du vil raskt merke at det ligger mye arbeid og research bak hvert eneste innlegg. Synes du det er lettere å forstå og ta innover deg informasjon som fremstilles i bilder fremfor bare å lese en tekst, vil du elske infografikk-postene.

 

9. Conversionsciences blog

En blogg med en herlig blanding av innlegg. De skriver blant annet om nettpsykologi, analyse, UX-design, tester og e-postmarkedsføring. Innleggene inneholder ofte en stor porsjon humor, noe som gjør bloggen skikkelig leseverdig.

 

Følger du noen CRO-blogger som burde være med på denne listen? Legg gjerne igjen en kommentar, så lover jeg å ta en kikk!

 

Deling

Lær mer om konverteringsoptimalisering

Nyhetsbrev: Du får praktiske tips og datadrevet innsikt rett i innboksen din.

Relaterte artikler

1 Kommentarer

Kommentarfelt

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

9 blogger om konverteringsoptimalisering (CRO) det er verdt å følge

av Deniz Gun lesetid: 4 min