LOADING

Kan man øke konverteringen ved hjelp av video?

av Deniz Gun Publisert: 08 juni, 2017
Video for å øke konvertering | Right Brain

En person som besøker din nettside klarer å beholde sitt fokus i ca 8 sekunder. Sammenligner du det med en gullfisk så klarer de å beholde fokus i 9 sekunder. Det betyr altså at du har 8 sekunder på deg til å gi et godt inntrykk ovenfor dine utålmodige besøkere når de besøker din side.

Og hvert 8. sekund må du fortsette med tiltak for og igjen få tilbake den besøkendes oppmerksomhet. Hva skal man da gjøre for å hjelpe de stakkars besøkende med å beholde konsentrasjonen og få oppmerksomheten man ønsker fra de i det store digitale havet? Svaret er video.

Hvorfor skal du bruke video?

1. Du kommer til å øke din konvertering

Mennesker er late av natur og foretrekker å se fremfor å lese. Dessuten klarer vår hjerne å håndtere og prosessere en video 60 000 ganger raskere enn hva den klarer når den skal tolke tekst. I et videoklipp kan man få ut ekstremt mye informasjon, uten at den som ser trenger å anstrenge seg særlig mye.

Det har vist seg at man kan øke sin konvertering med opp til 80% gjennom å ha med en video på sin landingsside. Omsetter du fysiske varer kan det være en produktdemonstrasjon eller en god produktpromo som er tingen. Selger du virituelle produkter, kanskje en videodemo av tjenesten?

2. Du vil at enda flere skal se ditt innhold

Mange mennesker tar bedre til seg lærdom via visuelle inntrykk. Og 4 ganger så mange av konsumentene vil heller se hvordan et produkt fungerer fremfor å lese om det. En vegg av tekst kan fort bli for lang og ingen orker eller rekker å lese den (husk det vi nevnte med 8 sekunders fokus..).

Et bilde gir heller ikke i nærheten av den informasjonen man faktisk er ute etter. Så ønsker du at flere skal bli oppmerksomme på ditt innhold er det å produsere videoer en genial vei å gå.

3. Du vil løfte frem din ekspertise og oppnå god troverdighet for ditt varemerke

Dersom du produserer en video der en ekspert innenfor ditt fagområde er med vil du drastisk øke din troverdighetsfaktor. Du beviser med det at du kan det du snakker om og det i seg selv gjør at besøkeren føler seg trygg. Trygg på ditt varemerke, kunnskapen du deler og til og med dine produkter. Føler besøkeren seg trygg er det større sjans for en konvertering.

4. Du ønsker å være bedre enn dine konkurrenter

Raskere internett og mindre av den irriterende buffringen gjør video til en ideell plattform som vi med høy sannsynlighet bare kommer til å se mer og mer av i fremtiden. Se på dine konkurrenter, benytter de seg av video?

I så fall er det virkelig på høy tid at du begynner også. Bruker de ikke video? Da har du en unik mulighet til å posisjonere deg foran dine konkurrenter.

5. Du vil at dine besøkere skal være lenger på siden din

Besøkere som har sett en video forblir i gjennomsnitt 2 minutter lengre på et nettsted enn de som ikke har gjort det. Google er også litt mer glade i sider som engasjerer sine besøkende og de kommer til å belønne deg via bedre organisk SEO for ditt harde arbeid.

Noe å tenke på:

  • Om du kan, ansett et profesjonelt selskap som hjelper deg å filme. Bruker du ditt egne digitalkamera så legg mye tid og energi på et godt oppsett og bra lysforhold.
  • Vis produktene i flere forskjellige vinkler. Er det et produkt som må monteres? Er det enkelt? Vis det! Men legg alltid fokus på de aller beste produktegenskapene – produktets USP`er.
  • Eksperimenter med å ha på autoplay vs å ikke ha autoplay. Analyser så hva dine besøkende ser ut til å like best.
  • Test både lange og korte videofilmer. Ikke vær redd selv om du nærmer deg ett minutts lengde på din video. Eksperimenter med lengden på din video for å se hvordan dine besøkende reagerer og interagerer.
  • Lag et manus før du begynner innspillingen av din video, det kommer til å forenkle hele prosessen og produksjonen videre.
  • Og sist men ikke minst, tenk på hva du skal ha som startbilde før selve videoen starter avspillingen. Det kan utgjøre en stor forskjell.

Gi en kickstart til dine besøkendes konsentrasjon

I en nettbutikk mister med selve “Kjenn og klem” momentet som man har i en fysisk butikk og en video kan gjøre det litt enklere når man skal visualisere produktet for seg selv.

Det kan også føre til at besøkeren holder seg mer engasjert og opplevelsen kan oppfattes som mer interaktiv. Å produsere en video trenger ikke å være så kostbart. I dag finnes det en rekke bra redigeringsprogram som er helt gratis og selve innspillingen kan du selv gjøre med ditt kamera eller din telefon.

Dersom du ikke ønsker å gjøre det selv så finnes det også mange dyktige selskap og fotografer som kan hjelpe deg med å nå dine målsettinger med din video. Dersom videoønsket skulle være en animasjonsfilm så kan vi varmt anbefale våre bransjekollegaer hos Animer.

Konklusjonen er at du på en eller annen måte må kickstarte dine utålmodige besøkeres konsentrasjon hvert 8. sekund. Ta vare på disse viktige og avgjørende sekundene. Har du allerede video på din nettside? Hvilke endringer opplevde du i din konverteringsrate etter at du begynte med det?

 

Vil du snakke mer med oss om promovideoer, produktvideoer eller lignende, så er det også noe vi kan bistå med. Ta kontakt med en av oss her. Kanskje vi snakkes?

Deling

Lær mer om konverteringsoptimalisering

Nyhetsbrev: Du får praktiske tips og datadrevet innsikt rett i innboksen din.

Relaterte artikler

Kommentarfelt

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *

Kan man øke konverteringen ved hjelp av video?

av Deniz Gun lesetid: 5 min