LOADING
Eksperiment

Dressmann: Nøytralt resultat, eller var det det?

Målsetting

Etter en grundig CRO Evaluering for Dressmann ble det funnet en del punkter de ønsket å teste. I etterkant av en evaluering er det vanlig å finne punkter som er kandidater for å kjøre et eksperiment. I Dressmann sitt tilfelle var en av hypotesene som ble skapt knyttet til forsiden.

Besøkende på forsiden «overså» rett og slett den øvre seksjonen, og banner og andre «promo» elementer fikk ikke fokus.

Vi skapte hypotesen «Økt fokus på produktkategorier på startsiden kommer til å føre til at flere av de besøkende finner det de er ute etter, og dermed øke konvertering». Målsettingen var da å engasjere besøkere til å gå videre i prosessen fra forside til kategori. Fra kategori til produkt, og fra produkt til cart/checkout. Hovedmål var konvertering, men det å få besøkere lenger ned i trakten var også et sekundært mål,

11% Økning i omsetning

Nye besøkende handlet i større grad.

4% Økning i AOV

Kunder handlet flere varer pr ordre, eller dyrere varer.

8,69% Økning i CR

Konverteringsraten til nye besøkende økte.

Original variant

Originalvarianten (A) hadde designmessig, og estetisk, fine bannere og promo blocks. Men utfordringen var at de fikk lite fokus. Via Heatmaps kunne vi enkelt se at dette fikk alt for lite fokus. I tillegg så vi at kun 60% faktisk så kategoriene lenger ned på siden. Og i en nettbutikk er kategorier kanskje det viktigste å trekke frem. Vi mennesker elsker å kategorisere. Og vårt kognitive skjema har lært oss å kategorisere.

Vår variant

I variant B gjorde vi noen enkle grep. Vi byttet rett og slett plass på toppbanner og promoblocks mot at kategorier (Skjorter, Dresser, Shorts etc) kom først på siden.

I tillegg tok vi Dressmann sine USP «Alltid 6 måneders åpent kjøp» og  Kundeservice info og plasserte det helt i toppen. Hvorfor gjorde vi det? Jo, for å øke sidens troverdighet og danne et bedre bilde av hvor enkelt det er å komme i kontakt med kundeservice.

Prosessen

Prosessen fra start var å tolke heat- og scrollmaps. I tillegg ble data fra Google Analytics analysert for å vite hva som fikk klikk, og hva som ikke fikk det fokuset kunden ønsket det skulle få. Da det foreligger strenge retningslinjer og forankrede rutiner i Dressmann som konsern på selve design uttrykket, ble ikke bannere endret. Dette var i utgangspunktet positivt. For tester du for mye på en gang blir det vanskeligere å si hvilken endring som var utslagsgivende for det positive, nøytrale eller negative resultatet av en A/B test.

Eksperiment (A/B test)

Eksperimentet startet slik vi historisk sett har erfart tidligere. En klar leder kommer tidlig til syne. Men en test bør alltid klare å oppnå 95% signifikans, og derfor gjaldt det å ha is i magen og la eksperimentet gå til denne ble oppnådd.

Eksperimentet måtte gå i 37 dager før vi kunne konkludere. Etter 37 dager kan man være trygg på at en full «business cycle» også er gjennomgått.

Resultat

Eksperimentet hadde over 60 000 «deltakere» i perioden, og det endte med at variant B var 1,2% bedre enn original. Det er slik at bare 1 av 8 eksperimenter skaper resultater, altså 12,5%. Alle andre gir «bare» enormt mye innsikt og kunnskap for videre optimaliseringsarbeid.

I dette tilfellet klarte vi bare å oppnå 46,7% signifikans. Noe som betyr at det er 50/50 sjans for at den ene varianten er bedre enn den andre. Altså et NØYTRALT resultat.

Bittert! Men som de analytikerne vi er gikk vi mer i dybden av dataen. Og da fant vi en interessant trend. For hvilke besøkere har ofte lavere konverteringsrate enn andre? Jo, førstegangsbesøkere. Tidligere i denne casen er det nevnt det «kognitive skjemaet». Besøkere som har vært på Dressmann tidligere har skapt et slikt skjema i nettbutikken til Dressmann. Derfor er det viktig å ekskludere de for å se hva de nye besøkerne gjør. Og blant de som landet på startsiden som første siden, og for aller første gang, økte faktisk konverteringsraten med 8,69%.

I og med at det er 50/50 sjans for hvem vinneren er, så betyr det at det definitivt ikke kan skade å implementere varianten som konverterte flere av de nye besøkende. For som nevnt så konverterer som oftest eksisterende kunder i en større grad. Så får man 8,69% nye kunder så kan man nesten banne på at mange av de kommer tilbake også!

Nysgjerrig på mer?

Andre kundecaser

Sportmann – Endringer i checkout ga en økning på 4% i konverteringsraten

Etter å ha gjort en CRO Evaluering for Sportmann oppdaget vi en stor lekkasje i checkouten.

Les mer
Hafslund Strøm: Er det lurt å bruke det samme designet på desktop og mobil?

Det samme designet fungerer ikke alltid like godt både på desktop og mobil.

Les mer
Kontraster kan faktisk gjøre så 6% flere besøkere legger varer i handlekurv

Ønsket var å flytte besøkere lenger inn i trakten. Produktsidene var en god kandidat for å motivere til det.

Les mer
Vi elsker å snakke om CRO!

Du kan spørre oss om hva som helst, nesten...

Ønsker du ett konkret tips fra oss på noe du har problemer med på nettsiden din? Eller noe annet du rett og slett bare lurer på? I så fall skal vi by på det, helt gratis.

Legg inn enten din e-post adresse eller telefonnummer nedenfor, så tar vi kontakt med deg i løpet av 24 timer.
Få feedback fra eksperter!
*Hverken din e-post eller telefonnummer vil bli benyttet til noe som helst annet enn å kontakte deg i forbindelse med denne konkrete henvendelsen. Vi har kontroll, og dersom du lurer på hvor god kontroll vi har kan du ta en titt på vår GDPR , cookies og personvern side
close-link