LOADING

Brukertester

Se nettstedet ditt gjennom dine besøkeres øyne

Hvorfor skal du gjøre brukertester når du allerede har hatt nettstedet ditt live i flere måneder eller år? Jo, fordi brukertester handler om å få kunnskap som gjør at du kan gjøre nettstedet eller tjenesten din enda bedre.

Du kan få svar på ting du alltid har lurt litt på. Hva er det som skaper problemer for mine besøkere? Blitt nettstedet brukt på den måten jeg alltid har trodd (eller ønsker)?

Dersom du er i ferd med å lage nytt design så er det en glimrende mulighet til å gjennomføre brukertester. Du vil da kunne identifisere og filtrere vekk unødvendige irritasjonsmomenter som du kanskje har gått glipp av i designprosessen.

Med brukertester får du altså muligheten til å se og analysere hvordan nettstedet ditt fungerer i hendene på det som er en person i din målgruppe.

Vi kan hjelpe deg med:

,-/mnd
  • Strategi
  • Finne deltakere
  • Planlegge testsesjonen
  • Gjennomføre brukertesten
  • Analysere og rapportere funn

Ulike metoder for brukertester

Det finnes en del ulike måter å gjennomføre en brukertest på, og blant våre tjenester tilbyr vi to ulike metoder. Klassiske brukertester og fjerntester. I klassiske brukertester inviterer vi fysisk inn et antall testpersoner for så å stille de spørsmål og gi de konkrete oppgaver.

Når vi gjennomfører fjerntester kan våre testpersoner sitte hvor som helst å gjennomføre testen. Da gjennomfører testpersonen oppgavene på egenhånd mens blant annet musepekerens bevegelser, personens stemme og ansiktsuttrykk spilles inn som video.

Begge metodene er bra på sin måte. Klassiske brukertester gir deg mulighet til å stille spontane oppfølgingsspørsmål dersom man opplever at testpersonen støter på uforutsette problemer eller utfordringer.

Fjerntester er ofte raskere og mer kostnadseffektive å gjennomføre da det er lettere å finne testpersoner (siden man kan gjennomføre testen fra hvilken som helst lokasjon).